Het apparaat
De functies
Nieuw basisstation
Vergelijking Bridgemate II en Bridgemate Pro
Vraag en antwoord
Documentatie
 

De functies


Nieuwe functionaliteiten voor meer spelplezier

De Bridgemate II opent een nieuwe wereld aan functionaliteiten aan de gebruiker waardoor het spelplezier verder wordt vergroot. Het grotere beeldschem staat toe dat informatie op intuitievere wijze wordt getoond, waardoor de gebruiker optimaal gebruik kan maken van het apparaat. Meer informatie vanuit de computer wordt teruggestuurd naar de Bridgemate en geeft de spelers beter inzicht hoe andere paren hetzelfde spel hebben gespeeld. Informatie over de uitkomst en de leider kunnen nu worden ingegeven en deze informatie kan ook weer getoond worden in het overzicht van eerdere resultaten. Daarnaast kunnen spelers ook ten alle tijde hun zelf ingevoerde scores opvragen en hun totaalscore tot op heden opvragen*.

Overzicht van de nieuwe functies

* Sommige functies zijn nog niet beschikbaar in de eerste release van de Bridgemate II en worden middels een gratis firmware update verstrekt. Voor deze functies is het nieuwe Bridgemate II basisstaton benodigd.

Alle invoer op één pagina
De invoer van spelnummer, contract en leider, uitkomst en resultaat vindt nu plaats op één scherm in plaats van verdeeld over twee scherm. Dit maakt de invoer een stuk overzichtelijker voor de spelers. Doordat automatisch de invoer herkend wordt, is ook het gebruik van de JA toets minder vaak noodzakelijk om een invoer te bevestigen.

Invoer van uitkomst en leider
Naast invoer van contract en resultaat kan nu ook de uitkomst ingegeven worden. Dit is optioneel en kan naar eigen inzicht geactiveerd of gedeactiveerd worden. De invoer van de uitkomst kan later gebruikt worden om beter te analyseren waarom een bepaald contract wel of niet succesvol was. Ook de specifieke leider in plaats van een algemene noord-zuid of oost-west biedt meer informatie.

Uitgebreide overzichten van scores Een belangrijke bron van informatie voor de spelers is het overzicht van resulaten behaald door andere paren op het spel. De Bridgemate II kan deze informatie op verschillende wijzen presenteren:

 • Frequentiestaat vorm met 6 scores per scherm
  Scores worden in de vorm van een frequentiestaat gepresenteerd. Per score wordt aangegeven hoe vaak het behaald is. Deze frequentiestaat is ideaal bij grotere toernooien of top-integrale clubwedstrijden waar veel scores getoond worden.

 • Frequentiestaat vorm met 4 scores per scherm.
  Het gebruikte lettertype is 50% groter dan in het frequentiestaat scherm met 6 scores. De verdere opbouw van het scherm is hetzelfde.


 • Individuele scores inclusief uitkomst
  In plaats van weergave in frequentiestaat vorm kunnen scores ook individueel worden weergegeven en wordt de uitkomst hierbij vermeld. Dit is ideaal bij clubwedstrijden waarbij het aantal scores beperkt is, bijvoorbeeld als er uitgerekend wordt per groep. Individuele scores kunnen per 4 of 6 tegelijk op het scherm getoond worden.  Overzicht eigen ingevoerde scores en eventueel wijzigen
  Vaak is het handig om in te kunnen zien welke scores ingevoerd zijn in een ronde door de paren en te controleren of hier geen fouten in gemaakt zijn. De Bridgemate II biedt de mogelijkheid om een overzicht van de ingevoerde scores wel of niet toegankelijk te maken voor de spelers. Indien deze toegankelijk gemaakt wordt, kunnen de spelers op elk gewenst moment een overzicht van hun ingevoerde scores opvragen. Eventueel kan ook ingesteld worden dat spelers hun eigen scores kunnen corrigeren. Dit haalt extra werkdruk van de wedstrijdleider af; hij hoeft niet meer geroepen te worden om een correctie aan te laten brengen aan de scores. Spelers kunnen dit nu zelf verrichten.

  Spelersnamen tonen bij aanvang van de ronde*
  Bij aanvang van een nieuwe ronde kan de Bridgemate II de namen van de vier spelers weergeven. Dit is een extra controle op het plaatsnemen aan de juiste tafel, maar ook prettig om de namen van het tegenspelende paar te weten wanneer men tegen een onbekend paar speelt (uiteraard is dit geen vervanging van het zich persoonlijk voorstellen aan het tegenspelende paar).  Tussenstanden tonen* Bridgemate II kan desgewenst tussenstanden en/of eindstanden tonen. Na afloop van de ronde, of alleen na afloop van de zitting, geeft de Bridgemate een voorlopige stand voor de twee paren op die zojuist de ronde hebben gespeeld. Dit is echter alleen een indicatie. Het rekenprogramma berekent de echte stand voor de paren.  IMP en percentages tonen* Naast percentages kan de Bridgemate II de behaalde score in IMP uitrekenen. Ideaal dus voor butler wedstrijden om het behaalde resultaat tot zover te tonen.