Het apparaat
De functies
Nieuw basisstation
Vergelijking Bridgemate II en Bridgemate Pro
Vraag en antwoord
Documentatie
 

Het apparaat


Uiterlijk

De Bridgemate II is een modern vormgegeven apparaat dat goed past op elke bridgetafel. In vergelijking met de Bridgemate Pro is de Bridgemate II bijna 40% in totaal volume afgenomen. Het apparaat valt op door zijn platte uiterlijk. De lengte van het apparaat is wel vrijwel onveranderd gebleven, terwijl de breedte ruim 10% is afgenomen. Het totale gewicht van het apparaat inclusief batterijen is met 20% afgenomen.

Beeldscherm

Het nieuwe beeldscherm is grafisch van opzet waardoor informatie op meerdere wijzen kan worden weergegeven, dit in tegenstelling tot de Bridgemate Pro, welke beschikt over twee lijnen van elk zestien karakters. De totale grootte van het beeldscherm is drie keer zo groot als het Bridgemate Pro beeldscherm, waardoor meer informatie tegelijk getoond kan worden. Doordat er gebruik gemaakt wordt van lettertypes van verschillende groottes, wordt informatie echter op logische en overzichtelijke wijze gepresenteerd, waardoor de gebruiker snel inzicht krijgt in de aangeboden informatie.

Toetsenbord

De opbouw van het toetsenbord en de grootte van de toetsen is gelijk aan de Bridgemate Pro. Sommige toetsen zijn verder uitgebreid met functionaliteit voor invoer van specifieke kaarten (onder andere uitkomst) en ook zijn bepaalde aanduidingen in kleur om zo sneller bepaalde toetsen te kunnen herkennen.
Daarnaast zijn vier extra functietoetsen toegevoegd welke toegang geven tot allerlei nieuwe functies. Deze functies worden op het scherm weergegeven met zogenaamde "softkey teksten". Als een functie beschikbaar is, verschijnt boven de functietoets een tekst die aangeeft welke functie aan de knop is toegekend. In sommige gevallen is dat het opvragen van het wedstrijdleidermenu, in andere gevallen om naar boven of beneden door meerdere pagina's heen te bladeren.

Batterijen

De Bridgemate werkt op 2 AA batterijen in plaats van 4 AAA batterijen in de Bridgemate Pro. De batterijen zijn goed voor een maximum van 500 zittingen.

Geen wedstrijdleiderplug

De Bridgemate II beschikt niet meer over een wedstrijdleiderplug. Het wedstrijdleidermenu wordt opgeroepen middels de linker functietoets en is beveiligd met een viercijferige PIN code, welke ingesteld kan worden in het Bridgemate Control programma.

Onderhoud

Voor het eenvoudig plegen van onderhoud en schoonmaak aan de Bridgemate II is het apparaat uitgerust met een afneembare voorkant. Middels een platte schroevendraaier of een ander vlak voorwerp kan de voorkant van het apparaat worden verwijderd. Zowel de plastic voorkant als het toetsenbord kunnen eenvoudig worden schoongemaakt en daarna met een simpele handeling worden teruggeplaatst. Openschroeven van het apparaat is hiervoor dus niet nodig.