Het apparaat
Bridgemate Pro opstarten
Scores invoeren
Uitslag afdrukken
Wedstrijdleiderfuncties
Interessante functies
Uitbreiding van de mogelijkheden
 

Het apparaat


Het is even wennen als u de Bridgemate nog nooit gezien heeft. Zomaar ineens een onbekend apparaatje op uw bridgetafel in plaats van de oude vertrouwde scorekaart. Wees gerust, er is niets 'engs' aan de Bridgemate. Na een ronde spelen bent u overtuigd van de eenvoud en wilt u niets anders meer!

het toetsenbordDe Bridgemate is een vriendelijk en ergonomisch ontworpen apparaat. Door de vriendelijke vormgeving ligt het prima in de hand en kunt u er altijd snel en gemakkelijk scores mee invoeren en bekijken. Het toetsenbord bestaat uit grote druktoetsen die niets aan duidelijkheid te wensen over laten.
Zo vindt u onder andere de bekende kaartsymbolen, toetsen voor doublet en redoublet, sans atout, rondpas en resultaat terug.

Het beeldscherm is vanuit alle hoeken duidelijk leesbaar en geeft informatie die overzichtelijk en duidelijk is.

scherm
 
de bridgemate De Bridgemate is een robuust apparaatje en kan tegen een stootje.
Als het op de grond valt of de Bridgemate komt in aanraking met vocht zal de Bridgemate daar doorgaans geen hinder van ondervinden en gewoon doorwerken. De ingevoerde scores zijn immers al doorgestuurd naar de computer. Echter ze worden ook in het geheugen van de Bridgemate vastgehouden. Ook als de batterijen er per ongeluk uit zouden vallen!

De Bridgemate maakt gebruik van vier AAA batterijen (de zogenaamde kleine pen-lights). Dit zijn batterijen die vrijwel overal te koop zijn en zijn al beschikbaar vanaf 1,- euro per setje van vier. Dankzij het zeer energiezuinige ontwerp gaan alkaline batterijen ongeveer 200 tot 250 uur mee. Gemiddeld staat de Bridgemate ongeveer 30 minuten per zitting aan, wat inhoudt dat de batterijen ruim 400 zittingen meegaan. U hoeft niet bang te zijn dat de batterijen opeens midden in een zitting uitvallen. U wordt tijdig gewaarschuwd door een melding op het beeldscherm. Het is dan echter nog niet nodig om direct de batterijen te vervangen, maar u kunt gerust nog meerdere zittingen met de Bridgemate doorwerken. Het vervangen van de batterijen is simpel. Aan de onderkant van de Bridgemate zit een batterijvakje waar de batterijen in zitten. U haalt de batterijen eruit en plaatst er nieuwe in. De Bridgemate gaat dan verder waar hij gebleven was, zonder dat er gegevens verloren zijn gegaan.

Lees verder hoe het opstarten van de Bridgemate in zijn werk gaat.